Werkwijze

Je kunt je bij de praktijk aanmelden via de website. Je hebt in de meeste gevallen dan ook een verwijsbrief van je huisarts of GZ-psycholoog nodig. Ik zal je aanmelding vervolgens bevestigen en contact met je opnemen om een eerste intakegesprek te plannen.

Intake
In het eerste intakegesprek maken we met elkaar kennis en bespreken we je klachten en hulpvraag. Aan het einde van dit gesprek bespreken we hoe het gesprek je bevallen is; de zogenaamde 'klik' is belangrijk. Daarnaast denk ik met je mee of jouw klachten en hulpvraag passen bij hetgeen ik je kan bieden. De daaropvolgende gesprekken gebruiken we om je klachten, achtergrond en hulpvraag verder in kaart te brengen. In deze intakefase besteden we ook aandacht aan eerdere hulpverlening en enige diagnostiek.

Behandelplan & behandeling
Na de intakefase stellen we een behandelplan op, waarna we verdergaan met het vormgeven van de daadwerkelijke behandeling. Deze zullen we samen regelmatig evalueren, om te bespreken welk en of de therapie voldoende effect voor je heeft. In overleg zullen we de therapie aan het einde afsluiten.

In alle fases van de therapie geldt: wanneer ik inschat dat andere hulp dan ik je kan bieden beter bij je past, zal ik dit met je bespreken en je verder verwijzen.

Dieke-055-uitsnede
Scroll naar boven