Wat is therapie?

Als je je aanmeldt voor gesprekken heb je waarschijnlijk al langer last van klachten die je belemmeren in je dagelijks leven.

Binnen de therapie kijken we samen naar je klachten en de patronen in jouw leven, hoe jij de dingen doet, de manier waarop je omgaat met je gedachten en gevoelens, wat je herhaalt in contact met andere mensen, en hoe deze patronen jouw klachten beïnvloeden. Door je zowel te richten op het aanpakken van je klachten zelf, als ook op de achtergrond van jouw klachten, kun je je klachten effectief aanpakken en zo verminderen.

Therapie is wat mij betreft samenwerken; samen je klachten en de patronen in jouw leven onderzoeken en aanpakken. Als therapeut kan ik jouw klachten niet wegnemen, maar we kunnen wél samen kijken hoe het komt dat je klachten hebt ontwikkeld en wat je kunt doen om daar minder last van te ervaren. Als therapeut help ik je om inzicht te krijgen in jezelf, in de ontwikkeling van en het omgaan met je klachten. Daarnaast is het vaak de bedoeling dat je gaat oefenen met nieuw, ander gedrag. Ook dit kan je helpen om lekkerder in je vel te zitten.

Therapie gaat dus zowel om het vergroten van zelfinzicht als het toepassen van nieuw, ander gedrag, om lekkerder in je vel te zitten.

 

wat is therapie
Scroll naar boven