Wandeltherapie

Vanaf 2023 ben ik, naast mijn bestaande werkzaamheden die veelal binnen plaatsvinden, met veel enthousiasme gestart met het geven van wandeltherapie. Al wandelend in de buitenlucht gaan we aan de slag met het bespreken van datgene waar je tegenaan loopt. Ik merk dat zowel veel cliënten als ikzelf dit een heel prettige manier van werken vinden en ondertussen heb ik al heel wat kilometers rond de praktijk afgelegd!

Wandeltherapie is steeds meer in opkomst. Door te wandelen in de buitenlucht breng je je lichaam en geest in beweging. Je profiteert van het positieve effect van buitenlucht en natuur op je lijf, er stroomt meer bloed naar je hersenen. Hierdoor verbetert je stemming en vergroot je je creativiteit en oplossingsvermogen. Er waait een frisse wind door je gedachten en gevoelens!

Sommige cliënten praten al wandelend gemakkelijker over hetgeen ze bezig houdt of hebben moeite om zelf fysiek in beweging te komen; ook dan is wandeltherapie misschien iets voor jou.

Mijn persoonlijke ervaring met wandelen is heel positief. Als kind had ik een hekel aan (doelloos) wandelen en had ik een broertje dood aan saaie zondagmiddagwandelingen. Als student ontdekte ik het vakantiewandelen in de bergen en later ontdekte ik de rust en helende kracht van een kortere of langere wandeling in de buitenlucht, in stad of natuur. Juist omdat ik zelf zo’n positieve ervaring met wandelen heb ontwikkeld, wilde ik hier ook binnen mijn werk verder mee aan de slag.

Scroll naar boven